Zápis z členskej schôdze klubu z 30.12.2011

Dňa 30.12.2011 o 16:00 sa v Trnave v reštaurácii Merkúr konala Členská schôdza členov klubu.
Členskej schôdze sa zúčastnilo 14 členov, jeden sa ospravedlnil a dvaja splnomocnili prítomných členov zastupovaním, takže celkovo mala členská schôdza 16 hlasov, čo podľa stanov postačovalo na začatie Členskej schôdze členov klubu.
Na úvod bol schválený program podľa návrhu v týchto bodoch:
1. Informácia o činnosti za rok 2011, finančná správa, info o registrovaní klubu za prijímateľa 2percent dane.
2. Informácia o stave členstva, prijímanie “čakateľov” za členov klubu.
3. Členstvo v ZMoS-e – zostať/vystúpiť (od roku 2013)
4. Zriadenie ďaľšej plochy pre malé lietadlá.
5. Doplnenie stanov klubu.
6. Organizácia brigád v roku 2012.
7. Výber členského na rok 2012.
8. Diskusia + iné.

V rámci bodu 1. boli členovia obozmámení s hospodárením klubu v roku 2011, správa bola jednohlasne prijatá. Predseda oboznámil prítomných o registrácii klubu do zoznamu príjemcov 2percent dane. Predsedovi bola uložená úloha do marca 2012 pripraviť vzorové tlačivo na poukázanie 2 percent dane v prospech klubu.
V rámci bodu 2. predseda infomoval členov o aktálnom stave klubovej základne, ktorá je 28 členov, z toho 1 žiak, 1 junior a 6 dôchodcov. V klube hosťuje 1. člen. V rámci tohto bodu programu sa predstavili “kluboví čakatelia”, H.P, R.Š., N.Ľ, M.E. sa ospravedlnil. Prítomní členovia klubu jednohlasne odsúhlasili ich prijatie za členov klubu, zároveň zobrali na vedomie pozastavenie členstva Ivana K. na vlastnú žiadosť.
Bod 3. prebehla diskusia o výhodnosti členstva v ZMOSe pre členov klubu, kde jediným prínosom sa ukazuje dosť sporná poistka zodpovednosti za škody. Bol odsúhlasený návrh upraviť stanovy klubu tak, aby členstvo v ZMOSe bolo pre členov klubu dobrovoľné, zároveň bol poverený podpredseda klubu preveriť na ZMOSe možnosť vybavenie poistenia zodpovednosti za škodu s krytím pre členov ZMOSu navzájom. Predseda spomenul poistku ČMMA.
Bod 4. Bolo prijatý záver, že budeme spolupracovať v prípade potreby ďaľšej plochy s padáčkarmi.
Bod 5. predseda klubu zabezpečí úpravu stanov klubu a ich registráciu s ohľadom na bod 2. a zabezpečí rozšírenie cieľov klubu o vzdelávanie a o rozvoj telesnej kultúry, tak aby sa dali do súladu s aktuálnym znením daňového zákona.
Bod 6. Organizácia brigád pre rok 2012 bude zabezpečená prostredníctvom klubových stránok, pričom výzva na brigádu bude uverejnená najmenej 2 týždne dopredu. Nahlasovať na brigádu sa bude priamo na webe. Každý člen je povinný odpracovať v kalendárnom roku 2012 minimálne 2 brigády (okrem ZŤP). Ak nebude mať odpracovaný daný počet brigád, zaplatí do pokladne klubu poplatok 20€. Na brigáde je možné zastupovanie, iným členom, avšak toto je na vzájomnej dohode členov. Tento postup bol jednohlasne schválený. Priebežná účasť bude v tabuľke na webe tak ako to bolo v tomto roku.
Bod 7. Na Členskej schôdzi bolo vybrané členské za 17 členov, vrátane novoprijatých členov, z toho 6 má záujem zotrvať aj v ZMOSe.
Bod 8. Bol vznesený návrh na zabezpečenie WC na akcie, ako najschodnejšie riešenie sa ukazuje postavenie latríny. Ľubo Hor. ponúkol, že preverí možnosť trvalého zapožičania latríny. Štefan H. ponúkol, že pripraví sedenie. Oba návrhy boli podporené.
Bola vznesená pripomienka k stránkam, či by mohol byť zriadený hromadný e-mail list, aby bolo možné osloviť všetkých členov klubu naraz, tiež by bolo vítané sfunkcnenie RSS pre klubové stránky. Úlohou bol poverený Dušan H.

Na záver ďakujem všetkým zúčastneným, a želám okrem pevného zdravia aj veľa štastia v nadchádzajúcom roku 2012.

V Trnave 30.12.2011 predseda klubu

2 Responses to “Zápis z členskej schôdze klubu z 30.12.2011”

  1. Šilhánek reaguje:

    K obsahovej stránke nemám pripomienky,v bodu č.5 doplniť do slova aktálne písmeno u! Vlado

    • Dano P. reaguje:

      Už je to opravené, aj keď možno so znením daňového zákona bol ten preklep pravdivým odrazom skutočnosti.