Zápisnica z Výročnej členskej schôdze 20.12.2014 v Červeníku

Zápisnica z výročnej členskej schôdze konanej dňa 20.12.2014 v Červeníku.

Dňa 20.12.2014 o 15:00 sa v Červeníku, v pohostinstve pri zvonici konala výročná členská schôdza členov klubu.
Na úvod predseda klubu privítal prítomných, členov klubu ako aj nových záujemcov o členstvo v klube.
Po kontrole prezenčnej listiny konštatoval, že členská schôdza je uznášania schopná, prítomných bolo 23 členov z 39, pričom prítomných členov z hlasovacím právom bolo 21 z celkového počtu 37 členov z hlasovacím právom (podľa stanov hlasovacie právo nemajú hosťujúci členovia).
Následne bol schválený nasledovný program schôdze:
1. Správa o činnosti v roku 2014, predloženie prehľadu financovania klubu.
2. Prestávka na občerstvenie
3. Voľba rady klubu, vrátane predsedu klubu na funkčné obdobie 2015-2018
4. Ukončenie členstva členov Stanislav H., Peter M., Ivan P., Ondro P., Marek P.,
pozastavenie členstva na vlastnú žiadosť Juraj He., Juraj Ja., Dušan H.
5. Účasť na brigádach v roku 2014
6. Prijatie nového člena Ferdinanda B.
7. Plánované akcie v roku 2015
8. Výber členského na rok 2015
9. Rôzne

Po schválení programu sme prešli k prvému bodu programu.
Bol predložený výpis o finančných pohyboch na účte klubu ako aj v pokladnici klubu. Bolo konštatované že akcia „Otváranie neba“ nás stála cca 120€ a „Jarmočné polietanie“ cca 160€.
Predseda informoval členov klubu o fiasku čo sa týka účasti na MDD Tomášov.
Na záver bodu boli členovia upozornení na zmenu čísla účtu klubu, pretože klubu prešiel do Fio Banky (úspora poplatkov za vedenie účtu). Vzhľadom na to, že občerstvenie sa podávalo až o 16:00 a prvý bod bol ukončený o 15:30, prešli sme po dohode k bodu 4.
Predseda objasnil dôvody vedúce k návrhu na ukončenie členstva členov: Stanislav H., Peter M., Ivan P., Ondro P., Marek P.. Hlavný dôvod bolo neuhradené členské na rok 2014 a neúčasť na brigádach.
Menovaní boli 10.12.2014 oslovení SMS, kde boli opätovne upozornení na nedoplatok a na dátum konania členskej schôdze, avšak bez odpovede. Ukončenie členstva bolo odsúhlasené jednohlasne.
V ďaľšej časti bodu predseda tlmočil žiadosť členov Juraj He., Juraj Ja., Dušan H. o pozastavenie členstva na rok 2015. Pozastavenie členstva bolo odsúhlasené jednohlasne.
Potom nasledovalo občerstvenie.
Po občerstvení sa pokračovalo bodom 3. Voľba rady klubu, vrátane predsedu klubu.
Predseda oboznámil prítomných, že podľa stanov klubu končí rade klubu funkčné obdobie v tomto roku (2014) a je teda nutné zvoliť novú radu klubu s predsedom klubu, ktorý je podľa stanov zároveň štatutárom klubu.
Oboznámil prítomných so štruktúrou rady klubu, a jej doterajším personálnym obsadením. Potom požiadal prítomných na predloženie návrhov na obsadenie novej rady klubu. Keď ani po opätovnom požiadaní neboli predložené žiadne návrhy, padol návrh aby sa dalo hlasovať aby nová rada klubu, vrátane predsedu bol v tom istom zložení ako doteraz.
Predseda dal hlasovať o novej rade klubu a predsedovi v pôvodnom zložení.
Za bolo 20 členov, jeden sa zdržal, nikto nebol proti. Predseda konštatoval zvolenie novej rady klubu na funkčné obdobie 2015-2018 v pôvodnom zložení, t.j. predsedom zostáva Ing. Daniel Petrík, podpredsedom Vladimír Šilhánek. Pokladníkom zostáva Mgr. Radovan Černý, kontrolórom Luboš Teyerl, členom rady Juraj Valášek.
Predseda sa menom rady poďakoval za prejavenú dôveru.
Ďalej sa pokačovalo bodom 5.
Po diskusii, kde Ľubo H. poukázal na nepomer medzi brigádou keď niekto upravuje plochu 8 hodín a niekto prebehne po ploche 4 krát kosačkou sa prijal jednohlasne návrh, aby sa započítavali odbrigádované hodiny.
Ďalej bolo odsúhlasené, že za pokosenie plochy je možné vykázať maximálne 5 hodín, počet koscov sa obmedzí na 5 na jednu kosačku.
Opäť sa zavedie nahlasovanie na brigády na webových stránkach, s tým, že nahlásení brigádnici majú právo odmietnuť spoluúčasť nenahlásených brigádnikov. Toto je za účelom, aby sa nestali situácie, že nahláseným brigádnikom sa zníži zápočet odpracovaných hodín, resp. presiahne sa počet koscov na kosačku.
Akcie sa budú započítavať podľa skutočne odbrigádovaných hodín. Každý člen má povinnosť odpracovať na brigádach 3 hodiny ročne. Za chýbajúce hodiny sa platí pokuta 6,67€ za hodinu.
ZŤP a dlhodobo PN nemusia brigádovať, dôchodci nad 65 rokov majú limit 1,5 hodiny ročne pokiaľ to ich zdravotný stav dovolí.
Ďalej sa pokačovalo bodom 6.
Bol predstavený čakateľ Ing. Ferdinand B., ktorý bol jednohlasne prijatý za člena klubu.
V ďaľšom bode predseda oboznámil členov klubu s plánom klubových akcií poriadaných klubom v roku 2015. V pláne sú dve veľké akcie, a to MDD polietanie, predbežný termín koncom mája alebo začiatkom júna.
Druhá veľká akcia bude Jarmočné polietanie s predbežným termínom druhý septembrový týždeň (v čase TT jarmoku). Finančný limit je cca 150€ na veľkú akciu. Počas sezóny sa podľa “chute” budú organizovať klubové grilovačky pre členov klubu a ich rodinných príslušníkov.
V rámci bodu výber členského na rok 2015 a pokút za chýbajúce brigády členské zaplatilo 23 členov (352€), členské do ZMOSu zaplatilo 12 členov(48,30€ 4 nové preukazy). Jeden člen zaplatil pokutu za neúčasť na 2 brigádach (20€), hosť p. Silvester R. nám dal sponzorský príspevok 20€.
Občerstvenie a prenájom miestnosti nás stálo 78€.
V rôznom sme sa zaoberali latrínou, ktorá vykazuje známky poškodenia po výchrici. Bolo odsúhlasené že sa skontroluje aktuálny stav a podľa toho sa opraví alebo sa spraví nová. Pán Valášek ponúkol zhotovenie novej zo smreku za cenu materiálu.
Ďalej sme sa dohodli, že na jarnej brigáde obnovíme náter stola a lavíc. Odsúhlasili sme nákup veterného rukávu za cca 11€ (až po zime).
Na záver schôdze predseda poďakoval členom klubu a zaželal štastné a pokojné sviatky, a veľa zdravia do nového roku.

Zapísal Ing. Daniel Petrík predseda klubu.

Comments are closed.